In de  maanden  oktober tot en met maart 2019; organiseren vrijwilligers van Koppel-Swoe diverse leuke uitjes voor 50 plussers uit de Gemeente Epe. Elke maand staan er twee uitjes op het programma. Alle activiteiten staan in een programmaboekje welke verkrijgbaar is bij het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 te Epe. U kunt deze ook inzien en downloaden Klik hier.

Woensdag 9 januari is er een Nieuwjaarsreceptie in de Grote Kerk in Epe.
De Grote of Sint Maartenskerk: In de 12e eeuw werd er al gesproken over een ‘houten kerk’ in Epe. Deze stond op dezelfde plek als de huidige Grote Kerk. Na diverse verbouwingen en uitbreidingen gedurende de volgende eeuwen heeft het zijn huidige vorm gekregen. Uit een akte van 1176 lijkt dat de kerk van Epe een moederkerk was, waaraan de kerken (kapellen) van Hattem, Heerde, Vaassen, Vorchten en Oene toen ondergeschikt waren. Een moederkerk is te herkennen aan het ‘moederkruis’: een kruis waarbij op de twee zijarmen een klein kruis staat. De kerk heeft een prachtig interieur. Denk hierbij aan het doopvont en de toren

De deelnemers worden op 9 januari om 16:00 uur ontvangen in de kerk door gastvrouw mevr. van Zuuk en kunnen, onder het genot van een drankje, elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen. Daarna is er alle tijd om de mooie oude kerk te bezichtigen.Deze middag zijn de heren van Huffelen te gast zijn en laten de deelnemers genieten van zang en muziek. Rond de klok van 17:00 uur staat er een heerlijke stamppot klaar, met als afsluiting koffie of thee.

Datum:Woensdag 9 januari 2019
Locatie:de Grote Kerk in Epe.
Aanvang:om 16:00 uur
Bijdrage:€ 35,00 p.p.
Aanmelden:Vóór 24 december bij Koppel-Swoe, Stationsstraat 25 in Epe. 0578-676767


Koppel-SWOE Welzijn en Ondersteuning, Stationsstraat 25 in Epe.
Telefoon: 578-676767

Voor meer leuke uitjes klik Klik hier.

 


Geplaatst op: maandag 10 december 2018, 20:19