In de  maanden  oktober tot en met maart 2019; organiseren vrijwilligers van Koppel-Swoe diverse leuke uitjes voor 50 plussers uit de Gemeente Epe. Elke maand staan er twee uitjes op het programma. Alle activiteiten staan in een programmaboekje welke verkrijgbaar is bij het kantoor van de SWO/E aan de Stationsstraat 25 te Epe. U kunt deze ook inzien en downloaden Klik hier.

Op donderdag 21 februari bezoeken we museum “Old boer’n grei op ‘t Hinkel” en geitenkaasboerderij “De Wolf” in Terwolde.
Het is niet ver rijden om naar museum ‘t Hinkel te gaan. Dit museum van Ben Doorn ligt namelijk aan de Nijbroekerweg in Emst.De verzameling van Ben bestaat uit een groot aantal antieke boeren karren, wagens en koetsen en ook antieke (paardgetrokken) boeren werktuigen. Tevens is er een grote verzameling antiek timmermans gereedschap in de zo genaamde ‘werkplaats’.Ook op huishoudelijk gebied is er van alles te zien, zo is de woonkamer, keuken en slaapkamer ingericht met oud meubilair en textiel. En vergeet natuurlijk niet de grote verzameling antieke blikken en trommels, de vitrine met knipmutsen, verzameling speldjes en sigarenbandjes en het ‘heilig hoekje’.

Bij Geitenkaasboerderij “De Wolf” krijgen we een mooie film te zien over het maken van geitenkaas en het maken van landwijn. De ambachtelijke boerenproducten van geitenkaasboerderij de Wolf worden met liefde gemaakt.
Onder genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij maken we kennis met de eerlijke producten uit de IJsselvallei aan de rand van de Veluwe. Tevens is er gelegenheid wat producten te kopen.

Bij terugkomst in Epe is er gelegenheid (niet verplicht)om met elkaar pannenkoeken te eten bij “de Honingpot”. Indien u hier gebruik van maakt, dan bij de aanmelding aangeven.

Datum:Donderdag 21 februari 2019
Vertrek:13:15 uur Kulturhus in Epe.
Terugkomst:Ongeveer 16:45 uur
Bijdrage:€ 17,65 p.p. voor het uitje (kosten Pannenkoek € 16,50)
Aanmelden:Vóór 14 februari bij Koppel-Swoe, Stationsstraat 25 in Epe. 0578-676767
Koppel-SWOE Welzijn en Ondersteuning, Stationsstraat 25 in Epe.
Telefoon: 578-676767

Voor meer leuke uitjes klik Klik hier.

 


Geplaatst op: maandag 14 januari 2019, 11:13