Lezing en wandeling Vossenbroek Emst

Kent u het Vossenbroek in Emst? Een prachtig natuurgebied. Wie interesse heeft in het ontstaan en de ligging van het Vossenbroek in Emst kan een lezing, maar later ook een wandeling meemaken door het Vossenbroek onder begeleiding van Bauke Terpstra uit Emst.

Op donderdag 14 september geeft hij van 14:00 tot 16:00 uur een lezing over het Vossenbroek in het dorpshuis de Hezebrink, aan de Ds. Van Rhijnstraat 69, in Emst. Een week later, op 21 september, volgt dan een wandeling door het Vossenbroek waarbij hij kan laten zien waar hij in de lezing over heeft gesproken.

Enige tijd geleden heeft Bauke Terpstra, samen met de beide basisscholen in Emst, een wandeling gemaakt door het Vossenbroek waarbij hij vertelde over het ontstaan en de ligging van het Vossenbroek. Dit was zeer interessant en ook voor volwassenen heel erg leuk om eens bij te wonen. Daarom heeft het dorpssteunpunt de Hezebrink gevraagd of Bauke deze wandeling nog eens wilde houden.

De wandeling wordt nu vooraf gegaan met een lezing over het Vossenbroek. Bauke Terpstra zal op donderdagmiddag 14 september van 14:00 tot 16:00 uur in de Hezebrink deze lezing verzorgen. Belangstellenden zijn van harte welkom om binnen te lopen en de lezing bij te wonen.

Een week later, op donderdag 21 september, volgt dan een wandeling door het Vossenbroek waarbij Bauke in werkelijkheid kan laten zien waar hij in zijn lezing over heeft verteld. Verzamelen voor de wandeling om 9:30 uur bij de slagboom van het Gelders landschaptegen over het voormalige theehuis (dus bij de meest noordelijk gelegen slagboom) aan de Wiemanstraat. De wandeling duurt maximaal ander halfuur en na afloop wordt er gezamenlijk een kopje koffie gedronken in het dorpshuis in Emst.

Deelname aan de lezing en de wandeling is gratis. U betaalt alleen maar voor uw consumptie.

 

Voor informatie  kunt u terecht bij:
Dorpssteunpunt Hezebrink, contactpersoon Linda Seinstra

Telefonisch bereikbaar via SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe0578-620988 of email linda.seinstra@swoepe.nl.


Geplaatst op: vrijdag 25 augustus 2017, 16:33