Vegetarisch eten is Duurzaam, aldus SmakelijkMaaltijd & Catering

Twee belangrijke richtlijnen voor het Repair Café is duurzaamheid en veiligheid. Daarin staat het Repair Café gelukkig niet alleen. Dat wordt gekenmerkt door donaties uit het bedrijfsleven en particulieren uit de regio. 

Niet alleen schonk de Rabobank vorig jaar een cheque waardoor er 4 scheidingstrafo's konden worden aangeschaft. Dit technisch vernuft wordt onder andere gebruikt in reparatiewerkplaatsen als het te testencapparaat zelf niet is uitgerust met een voedingstrafo. Hiermee bevordert en vergroot men de veiligheid gedurende de Repair activiteiten van de reparateurs.  Maar ook kon 2017 niet beter beginnen met een donatie van de Gemeente Epe. Dank aan alle goede gevers.

Het enthousiasme waarmee de bezoekers hun kapotte artikelen inbrengen geeft duurzaamheid een persoonlijke touch. Vooral als ze tevreden weer naar huis gaan. Op 11 februari is het weer zover en wordt er weer een Repair Café gehouden in de Wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen.

Het thema van februari is: “vegetarisch eten en vergeten groenten”. Nu zult U wel denken wat hebben die twee met het Repair Café te maken? Eigenlijk veel meer dan U zou vermoeden. Populaire groenten zijn vaak niet duurzaam omdat ze misschien ingevlogen zijn vanuit het buitenland. Hierdoor heeft het als nadeel dat het veel brandstof kost en geen bijdrage levert aan een duurzaam milieu. Maar ook groenten in een potje heeft gaandeweg in het proces veel belangrijke vitamines verloren.  Daarom gaat men weer terug naar de basis en daar speelt de vergeten groenten een groeiende rol in. Meer groenten is dan ook een vorm van duurzaam eten, omdat de productie en consumptie van vlees veel meer belastbaar is voor het milieu dan de productie van groenten. De kok van “Smakelijk, Maaltijd & Catering”  vertelt U hier graag iets meer over. Tijdensdit Repair Café kunnen de bezoekers kennis maken en vooral proeven met wat vegetarische hapjes. Bewustwording en gezondheid is zeker duurzaam.

Schroom niet om binnen te lopen met uw kapotte boormachine of uw broek waar een zoom moet worden ingenaaid of als U iets meer wilt weten over “Duurzaam Eten”. Bij het Repair Café krijgen ze allemaal een tweede kans. U bent van harte welkom tussen 09.30 tot 12.30 uur. Onze Repair vrijwilligers staan voor U klaar en de koffie ook. Meer weten? Mail naar repaircafeepe@gmail.com of info@swoepe.nl of bel: 0578-620988 of kijk op www.swo-epe.nl. Repair Café Epe is ook te vinden op: http://www.facebook.com/repaircafeepe   We helpen U graag verder.

Geplaatst op: woensdag 08 februari 2017, 15:39