Activiteiten seizoen 2017

Steeds meer mensen krijgen de beschikking over veel vrije tijd. Na een lange periode van vaak veel en hard werken breekt plotseling de pensionering of de VUT aan. Voor velen betekent dit dat men de dagen anders in gaat vullen. Er komt meer tijd voor hobby's, ontspanning, cursussen, sport & vrijwilligerswerk.


Misschien gaat u wel op zoek naar activiteiten die u alleen of samen met anderen kunt doen. Als SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe willen wij graag een helpende hand bieden indien dit nodig is.


Wij bieden in alle dorpen laagdrempelige activiteiten op het terrein van:

- Ontspanning en Ontmoeting
- Educatie en Preventie
- Meer Bewegen voor Ouderen

Naast de activiteiten van de SWO/E zijn er tal van verenigingen en organisaties die activiteiten voor ouderen organiseren.


Binnenkort:

Kijk op Agenda voor activiteiten die binnenkort zullen plaatsvinden Klik Hier

........................................

Ontspanning en Ontmoeting:

De activiteiten die de SWO/E op het gebied van ontspanning en ontmoeting organiseert dragen ertoe bij dat u actief kunt blijven en in een ontspannen en gezellige sfeer andere mensen kunt ontmoeten.


Bingo

Vaassen, 1x per maand, de eerste dinsdag van de maand, op dinsdagochtend in de ‘Wieken’ , Molenstraat van 14.00 tot 16.00 uur.

Handwerken

Vaassen, maandag om de week in het kerkje aan de Deventerstraat in Vaassen van 14.00 tot 16.00 uur.
contactpersoon: Mw. A. Berkhoff, tel. 0578-576825.

Koffie-uurtje
Vaassen, iedere woensdag van 09.30 – 11.30 uur in het wijkgebouw De kouwenaar.
Vaassen, iedere dinsdag en donderdag van 9.30 – 11.30 uur in Bloemfontein aan de Wetstraat.

Soos
Oene, eens per drie weken op donderdag vanaf 14.00 uur in Restaurant Dorpszicht.
Vaassen, eens per twee weken op dinsdag van 14.00-16.30 uur in De Wieken.

........................................

Uitstapjes met SWO/E:

Zomer- en winteruitjes:
Al enige jaren worden er met succes uiteenlopende activiteiten georganiseerd, die gericht zijn op beweging, cultuur, kunstzinnige vorming, ontspanning en ontmoeting. De activiteiten worden zorgvuldig door een enthousiaste groep vrijwilligers voorbereid; ook geven zij uitvoering aan de begeleiding van de verschillende uitstapjes. Meer informatie over de verschillende uitjes kunt u hier lezen.........................................

Educatie en Preventie:

De activiteiten worden aangeboden in de periode september t/m mei. Hieronder volgt een activiteitenoverzicht:

Gesprekskring
Epe, vrijdag om de week van 9.30-11.30 uur in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25.

Kookcursus

Incidenteel verzorgt de SWO/E een beginnerscursus koken voor mannen.

........................................

Meer Bewegen voor Ouderen:

In het activiteitenoverzicht staan alle MBvO-activiteiten (Meer Bewegen voor Ouderen) gerangschikt. De preventieve werking die van deze activiteiten uitgaat willen we graag nog eens extra onder de aandacht brengen.


Deze activiteiten zoals gymnastiek, netbal, jeu de boules, koersbal en volksdansen bestaan in de dorpen al vele jaren.

Daarnaast organiseert de SWO/E een aantal sporten/activiteiten in de verschillende dorpen voor iedereen die de vijftig gepasseerd is en die behoefte heeft aan sociaal contact en/of het verbeteren van de lichamelijke conditie.


Gymnastiek
Epe, iedere maandag van 10.00 - 11.00 uur in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 Epe.
Oene, iedere dinsdag van 14.00 -15.00 uur in het Kulturhus Oene.
Vaassen, iedere maandag van 15.30 -16.30 uur in het dorpscentrum De Wieken.

Netbal
Emst, iedere dinsdag van 14.15-16.00 uur in het dorpscentrum De Hezebrink.

Sportdag

Op de derde dinsdag in maart van 9.30 uur tot 16.00 uur wordt er in het dorpscentrum De Wieken een senioren sportdag georganiseerd. Men kan meespelen met Netbal, Koersbal, Sjoelen en Darten. Tussen de middag wordt gezamenlijk een maaltijd gebruikt.

Stijldansen
Onder het motto 'dansen is plezier voor twee' worden wekelijks de mooiste dansen uitgevoerd. Uitgangspunt van het stijldansen is ontmoeting, plezier in het dansen en zorgen voor een gezellige dansmiddag.

Het is geen dansles. U dient zelf over enige stijldanservaring te beschikken. De dansgroep wordt begeleid door twee ervaren vrijwilligersdie zelf veel stijldanservaring hebben. Natuurlijk worden soms nieuwe passen of variaties aangeleerd.

Deze  activiteit wordt aangeboden iedere Donderdag van 14:00 - 16:00 in de periode september t/m april in Dorpscentrum De Wieken te  Vaassen.


........................................

Zwemmen bij de Koekoek / AquaVitaal:

Wat is AquaVitaal?
Tijdens wekelijkse lessen kunnen vitale, actieve senioren hun kracht, lenigheid en snelheid verbeteren. Door deel te nemen aan het programma van AquaVitaal en elke les een groot aantal bewegingen te oefenen houden de deelnemers hun lichaam gezond. De oefeningen zijn gebaseerd op algemene dagelijkse handelingen, zoals reiken, draaien, zitten en staan. De lessen zijn niet alleen gezond en nuttig, maar ook leuk: op passende muziek houden deelnemers hun spieren en gewrichten soepel en sterk. Alle lessen worden gegeven in een waterdiepte van 1.20 meter.

Voor wie is AquaVitaal?
Vitale en actieve senioren

Wanneer is er AquaVitaal?
Maandag van 13.30 – 14.15 uur
Donderdag van 14.15 – 15.00 uur

Wat is het tarief voor AquaVitaal?
€ 57,40 voor een 10-badenkaart.
Deze kaart is 1 jaar geldig en ook te gebruiken voor onze andere aquasporten.

Meer informatie vindt u hier!

........................................

Er is een aparte folder over de activiteiten op ons kantoor verkrijgbaar. Tevens worden alle activiteiten op onze website & nieuwspagina vermeld, kom dus regelmatig terug op de website voor het laatste nieuws!

........................................

Heeft u n.a.v. bovenstaande informatie nog vragen, of wilt u meer informatie over onze andere activiteiten & diensten, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

........................................