Op deze pagina vindt u informatie over de activiteiten van het wijksteunpunt Burgerenk in Epe. U wordt van harte uitgenodigd om tijdens de genoemde activiteiten binnen te lopen. Wilt u liever zelf iets voor uw buurt organiseren of heeft u ideeën? U bent welkom!Een wijksteunpunt is een centrale ontmoetingsplek bij u in de wijk waar u, als buurtbewoner,  terecht kan voor contact en ontmoeting, informatie en advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Wijkvereniging Burgerenk, Koppel en SWO/E realiseren gezamenlijk het wijksteunpunt.


Een wijksteunpunt wil een bijdrage leveren aan de ontmoeting en participatie in het dorp of een wijk. Ook kunnen er vormen van ondersteuning aangeboden worden aan hen die “kwetsbaar” zijn m.n. wanneer een sociaal netwerk ontbreekt en professionele ondersteuning / zorg is afgenomen. Naast het al bestaande ruime activiteitenaanbod vanuit de wijkvereniging  Burgerenk zal er binnen het wijksteunpunt ook een aanbod ontwikkeld worden wat hier aanvullend op is.

Met o.a. ontmoetingsactiviteiten zoals het koffie-uurtje, maar ook met gastsprekers tijdens dit koffie-uurtje met voorlichting over het geheugensteunpunt, Vérian of over Mantelzorg. Houdt u vooral deze pagina in de gaten voor een actueel aanbod in de Burgerenk.

Binnen het wijksteunpunt kunnen activiteiten voor en door de wijkbewoners zelf worden bedacht en uitgevoerd. Vrijwilligers geven i.s.m. een beroepskracht van de SWO/E hier invulling aan. U heeft mogelijk suggesties of plannen voor activiteiten die zouden kunnen plaatsvinden in het wijkgebouw. Graag horen wij van u zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar de mogelijkheden. U bent altijd van harte welkom om eens binnen te komen lopen bij één van de bestaande activiteiten. U kunt bij het wijksteunpunt Burgerenk o.a. terecht voor onderstaande activiteiten, voor meer informatie kunt u ook op onze nieuwspagina kijken.

Kom ook langs bij wijksteunpunt Burgerenk op de Klimtuin 46 in Epe!

SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe
Bezoekadres: Stationsstraat 25, 8161 CP Epe
Postadres: Postbus 282, 8160 AG Epe
Telefoon: 0578 – 620988 (08.30 – 12.30 uur)
Website: www.swo-epe.nl
Facebook: www.facebook.com/swoepe

Wijksteunpunt Burgerenk
Bezoekadres: Klimtuin 46, 8162 ZV Epe
Telefoon: 0578-613187
Website: www.burgerenk.nl

........................................

ACTIVITEITEN:

Binnenkort:

Kijk op Agenda voor activiteiten die binnenkort zullen plaatsvinden Klik Hier

Dinsdagochtend:    

Koffie-uurtje

Iedere dinsdagochtend is er in de huiskamer van de Burgerenk een koffie uurtje van 10.00 tot 11.30 uur.  U betaalt € 0,70 voor een kop koffie of thee.

Handwerkuurtje

Iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur is er in de huiskamer een handwerkuurtje o.l.v. Ineke. U neemt uw eigen handwerk en materialen mee. Kosten:  € 0,70 kop koffie of thee.
........................................

Dinsdagmiddag:   

Samen eten

Elke tweede dinsdag van de maand, gaat men in de Huiskamer koken. Men begint om 16.30 uur met de voorbereidingen voor de maaltijd. Om 16.45 uur gaat de deur open en om 17.00 uur zal de maaltijd beginnen. Deelname kost € 6,50. Daarnaast betaalt u voor uw gebruikte consumpties tijdens het eten. De bijdrage betaalt u op de avond zelf aan de vrijwilligers van de kookgroep.

Opgave vooraf is noodzakelijk omdat de vrijwilligers van de kookgroep voldoende ingrediënten moeten kunnen inkopen. Op het prikbord bij de ingang van het wijkgebouw hangt een lijst waarop u uw naam en telefoonnummer kunt noteren. Even bellen naar de beheerder van het wijkgebouw kan natuurlijk ook (0578- 613187) of (0578-616935). Mocht u vervoer nodig hebben, geeft u dit dan bij opgave even aan?


........................................

Vrijdagmorgen: 
  
Koffie-uurtje

Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in de Huiskamer. Kosten:  € 0,70 kop koffie of thee.

Gastsprekers
Op iedere laatste vrijdag van de maand word er tijdens het koffie-uurtje een gastspreker uitgenodigd. Deelname is gratis, u hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnen lopen. In vakantieperiodes kan dit wijzigen. Houd daarom vooral de website van de SWO/E en Burgerenk goed in de gaten.

Juridisch spreekuur
Iedere 3e vrijdag van de maand is er een Juridisch spreekuur. Van 09.30 uur tot 10.30 uur kunt u binnen komen lopen. Het spreekuur vindt plaats in de vergaderkamer van de Burgerenk. Nu de samenleving voor veel mensen steeds ingewikkelder geworden is, raken meer mensen in de problemen en hebben zij soms (juridische) ondersteuning nodig.

Iedereen met vragen op het gebied van Personen- en familierecht, Huurrecht, Schulden (schuldsanering, faillissement), Arbeidsrecht, Sociaal zekerheidsrecht (uitkeringen), Bestuursrecht, Strafrecht, Fiscaal recht (belastingdienst en toeslagen) kan terecht op het juridisch spreekuur. De organisatie van het juridisch spreekuur is een samenwerking tussen SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe, MEE Veluwe en BBM Advocaten Putten. Een afspraak maken is niet nodig en het bezoeken van het spreekuur is geheel kosteloos.

Indien men na het eerste gesprek nog meer hulp nodig heeft, dan kunnen mensen daarvoor ook bij de medewerkers van het juridisch spreekuur terecht. De sociaal juridische dienstverlening door MEE Veluwe is ook dan kosteloos. Daarnaast wordt in veel gevallen de juridische bijstand van een advocaat tot een maximum vergoed door de overheid.


........................................